Σκληρή ήταν η απάντηση των Ταλιμπάν στις δηλώσεις του πρίγκιπα Χάρι, σύμφωνα με τις οποίες «σκότωσε μέλη τους» και αντιμετώπισε τις επιθέσεις από ελικόπτερο σαν... εμπειρία από ηλεκτρονικό παιχνίδι.
Εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, Ζαμπιουλάχ Μουχαζίντ ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου είναι «δειλός και ψυχικά διαταραγμένος» αφού πρόκειται για έναν «σοβαρό, ιστορικό πόλεμο και αντίσταση από εμάς και τα παιδιά μας». Ο ίδιος πρόσθεσε ότι δεν λαμβάνουν σοβαρά υπόψην τα λεγόμενά του αφού μαθαίνουν ότι «αρκετοί ξένοι στρατιώτες αναπτύσσουν ψυχικές ασθένειες στο Αφγανιστάν». Παράλληλα, είπε στην Daily Telegraph ότι ο πρίγκιπας είναι «δειλός» αφού μίλησε μόνο αφότου έφυγε από τη χώρα.

Ολοκληρώνοντας την πεντάμηνη παρουσία του στο Αφγανιστάν, ο πρίγκιπας Χάρι δήλωσε ότι σκότωσε Ταλιμπάν και ότι είχε καλές επιδόσεις στις επιθέσεις που εξαπέλυσε από ελικόπτερο Apache, εξαιτίας του ότι είχε εξασκηθεί σε ηλεκτρονικά παιχνίδια.

«Είναι χαρά για μένα αφού απολαμβάνω να παίζω Playstation και Xbox και γι' αυτό πιστεύω ότι είμαι σχετικά χρήσιμος» είπε. «Πήραμε μια ζωή για να σώσουμε μια ζωή» είπε χαρακτηριστικά ο 28χρονος πρίγκιπας, συμπληρώνοντας ότι όσο ήταν στο Αφγανιστάν, ο στρατός δρούσε περισσότερο αποτρεπτικά, παρά επιθετικά. «Αν υπάρχουν άνθρωποι που προσπαθούν να κάνουν κακά πράγματα στα παιδιά μας, τότε υποθέτω ότι θα πρέπει να τους βγάλουμε έξω από το παιχνίδι», σημείωσε ο Χάρι.

Τα 'θελε και τ' άκουσε ο γαλαζοαίματος εκτελεστής...


Β.Β.