Στην ανατολική Μεσόγειο με τελικό προορισμό την Κύπρο πλέει η μόλις κατελκυσθείσα κορβέτα του γαλλικού στόλου L'Adroit, σύμφωνα με τον ιστότοπο της «Καθημερινής Κύπρου».
Το πλοίο, το κορυφαίο σκάφος επιφανείας της κατηγορίας των 2.000 τόνων, θα καταπλεύσει την Πέμπτη και θα παραμείνει αγκυροβολημένο στη Λεμεσό για δύο μέρες.

Η κορβέτα έχει δυνατότητες αποφυγής του ραδιοεντοπισμού (stealth) και ναυπηγήθηκε με σκοπό να προσφέρει σειρά ειδικών λειτουργιών που αφορούν στην θαλάσσια ασφάλεια.

Το «L'Adroit», όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, είναι νέας γενιάς και μεταφέρει εξοπλισμό πρόληψης και δράσης που είναι απαραίτητος σε αποστολές επίβλεψης και επιβολής του νόμου. Το γαλλικό σκάφος έχει συνολικό μήκος 87 μέτρων και πλάτος 13 μ., διαθέτει αυτονομία 3 εβδομάδων στη θάλασσα, ή 8.000 ναυτικών μιλίων σε επιχειρησιακή ταχύτητα, και μέγιστη ταχύτητα 21 κόμβων.

Ο κατάπλους της κορβέτας γίνεται σε περίοδο διεξαγωγής, κοντά στο οικόπεδο 12 της Κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ), ρωσικής αεροναυτικής άσκησης, η οποία σχετίζεται με την κατάσταση στην Συρία, και ενώ η γαλλική εταιρεία Τοtal συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις για τα οικόπεδα 10 και 11 της κυπριακής ΑΟΖ.