Ισο αριθμό εδρών στο κοινοβούλιο -60 ο καθένας- αποσπούν ο δεξιός συνασπισμός και ο συνασπισμός της κεντροαριστεράς στο Ισραήλ, μετά την καταμέτρηση του 99,5% των ψηφοδελτίων των βουλευτικών εκλογών που διεξήχθησαν την Τετάρτη, όπως ανακοίνωσε σήμερα η εκλογική επιτροπή.
Το κοινό ψηφοδέλτιο των κόμματος Λικούντ του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου και του κόμματος Ισραελ Μπεϊτέινου του πρώην υπουργού Εξωτερικών Αβίγκντορ Λίμπερμαν συγκεντρώνει 31 έδρες, έναντι 42 που διέθετε στο απερχόμενο κοινοβούλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποιεί στην ιστοσελίδα της η εκλογική επιτροπή.

Το νεοσυσταθέν κεντρώο κόμμα Γες Ατίντ, το οποίο ίδρυσε μόλις πριν από ένα χρόνο ο πρώην δημοσιογράφος Γιαΐρ Λαπίντ, αναδεικνύεται δεύτερο κόμμα εκλέγοντας 19 βουλευτές στην 120μελή Κνεσέτ, ενώ ακολουθεί το Εργατικό Κόμμα με 15 έδρες.

Ανάμεσα στα άλλα κόμματα που θεωρούνται «φυσικοί» σύμμαχοι του Νετανιάχου, η Εβραϊκή Εστία, το εθνικιστικό θρησκευτικό κόμμα που εκπροσωπεί του εποίκους υπό τον Ναφτάλι Μπένετ, εκλέγει 11 βουλευτές, τα υπερορθόδοξα κόμματα των σεφαρδιτών «Σας» αποσπούν 11 έδρες και των ασκενάζι «Ενωμένος Ιουδαϊσμός της Τορά» 7 έδρες.