Ο στρατηγός Τζον Άλεν, μέχρι πρότινος διοικητής των αμερικανικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν, απαλλάχθηκε από κάθε υποψία για κακή άσκηση των καθηκόντων του στο «σκάνδαλο Πετρέους», μετά από έρευνα του αμερικανικού Πενταγώνου.   
Ο Άλεν είχε κατηγορηθεί πως είχε ανάρμοστη επικοινωνία με γυναίκα που εμπλεκόταν στην υπόθεση Πετρέους και εξαιτίας της υπόθεσης είχε μπει στον πάγο η υποψηφιότητά του για τη διοίκηση των ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων στην Ευρώπη.  

Μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος της έρευνας του Πενταγώνου, ο Λευκός Οίκος ανέφερε ότι δεν έχει ακόμη αποφασίσει τι θα γίνει με την υποψηφιότητα του Άλεν για τη θέση.  

Υπενθυμίζεται ότι το «σκάνδαλο Πετρέους» αφορύσε, αρχικά, την εξωσυζυγική σχέση του στρατηγού Ντέιβιντ Πετρέους με την βιογράφο του, Πόλα Μπρόντγουελ. Συνεργάτιδα του Πετρέους, η Τζιλ Κέλεϊ, έστελνε απειλητικά mail στην Μπρόντγουελ, και υπήρχαν υποψίες ότι ο στατηγός Άλεν βρισκόταν σε επικοινωνία με την Τζιν Κέλεϊ.  

Η έρευα που ξεκίνησε αφορούσε 20.000 ως 30.000 σελίδες αλληλογραφίας με ηλεκτρονικά μηνύματα ανάμεσα στον στρατηγό Τζον Άλεν και την Τζιλ Κέλεϊ. Τελικά, κατέληξε το Πεντάγωνο, στην επικοινωνία Άλεν και Κέλεϊ δεν υπήρχε κάτι μεμπτό.  


Πηγή: in.gr