Το Ανώτατο Δικαστήριο του Πακιστάν συνέστησε την δική του εξεταστική επιτροπή για την διερεύνηση του θανάτου αξιωματούχου που είχε συμμετάσχει στην έρευνα για την υπόθεση διαφθοράς, στην οποία εμπλέκεται το όνομα του πρωθυπουργού της χώρας Ρατζά Περβέζ Ασράφ.

Η έρευνα θα διεξαχθεί παράλληλα με αντίστοιχη την οποία έχει διατάξει από την Κυριακή το υπουργείο Εσωτερικών.

Ο Καμράν Φεϊζάλ, αξιωματούχος της ειδικής υπηρεσίας για την καταπολέμηση της διαφθοράς στο Πακιστάν, NAB, βρέθηκε κρεμασμένος, την Παρασκευή, σε κυβερνητικό ξενώνα στο Ισλαμαμπάντ, όπου και διέμενε.

Η αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας, ωστόσο η οικογένεια του Φεϊζάλ αφήνει υπόνοιες περί δολοφονικής ενέργειας.

Αξιωματούχοι της NAB έχουν καταθέσει ότι ο ίδιος ο Φεϊζάλ είχε ζητήσει να απομακρυνθεί από την διερεύνηση της υπόθεσης η οποία αφορούσε τον πρωθυπουργό του Πακιστάν, λίγο καιρό πριν το θάνατό του.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των συνεργατών του, ο Φεϊζάλ είχε παίξει κομβικό ρόλο στις έρευνες γύρω από την υπόθεση, μέχρι την απομάκρυνσή του.

Το Ανώτατο Δικαστήριο του Πακιστάν είχε διατάξει την προηγούμενη εβδομάδα τη σύλληψη του πακιστανού πρωθυπουργού με την κατηγορία της παθητικής δωροδοκίας για έργα στο χώρο της ενέργειας, την εποχή κατά την οποία ήταν υπουργός Υδάτων και Ενέργειας, το 2010.

Ο Ασράφ αρνείται όλες τις κατηγορίες, ενώ ο διοικητής της NAB είχε αρνηθεί να εκτελέσει τη σύλληψη του πρωθυπουργού, επικαλούμενος έλλειψη στοιχείων.