Σίγουρος εμφανίστηκε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, για την επανεκκίνηση των συνομιλιών για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα, μεταξύ της Τεχεράνης και των έξι μεγάλων δυνάμεων. Ωστόσο τόνισε ότι ο τόπος διεξαγωγής των συνομιλιών αυτών δεν έχει ακόμα αποφασιστεί.

Κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνέντευξης Τύπου που έδωσε στη Μόσχα σημείωσε πως «οι συνομιλίες θα διεξαχθούν. Είμαι πεπεισμένος για αυτό. Τώρα ρυθμίζονται τεχνικά θέματα, συμπεριλαμβανομένου του τόπου διεξαγωγής των συνομιλιών».

Την ίδια στιγμή ο Ιρανός ομόλογός του, Αλί Ακμπάρ Σαλεχί, πρότεινε ως τόπο διεξαγωγής των συνομιλιών το Κάιρο, λέγοντας συγκεκριμένα τα εξής:

«Το Ιράν πρότεινε να διεξαχθούν οι προσεχείς συνομιλίες στο Κάιρο και η πρόταση αυτή έγινε ευνοϊκά δεκτή από τους αιγύπτιους αδελφούς μας και η Αίγυπτος θα έχει συνομιλίες με τις έξι δυνάμεις για το θέμα αυτό»

Ο Σαλεχί πρόσθεσε ότι διεξάγονται παράλληλες συνομιλίες ανάμεσα στον επικεφαλής της ιρανικής διαπραγματευτικής ομάδας Σαΐντ Τζαλίλι και την επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν 'Αστον, η οποία εκπροσωπεί τις έξι χώρες, για να συμφωνήσουν σχετικά με την ημερομηνία και τον τόπο διεξαγωγής των συνομιλιών αυτών.

Ο Λαβρόφ δήλωσε εξάλλου ότι η Ρωσία δεν έχει προτείνει επισήμως στη Γαλλία να τη βοηθήσει στη μεταφορά στρατευμάτων στο Μαλί, όπως έχει δηλώσει ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς.