Πολλές χιλιάδες οπαδοί του Ούγκο Τσάβες, ο οποίος επί σχεδόν επτά εβδομάδες νοσηλεύεται στην Αβάνα, συγκεντρώθηκαν σήμερα σε κεντρικούς δρόμους στο Καράκας κατόπιν κυβερνητικής πρόσκλησης για να διατρανωθεί η ισχύς της κυβέρνησης, παράλληλα όμως προβλέπεται εντός της σημερινής ημέρας να γίνει στην πρωτεύουσα Καράκας και μια διαδήλωση των οπαδών της αντιπολίτευσης στον Τσάβες.

«Στόχος (αυτής της διαδήλωσης) είναι να επιβεβαιωθεί η δέσμευση του λαού προς τον πρόεδρο Τσάβες και να στηριχτεί αυτός (...) αλλά και να γνωρίζει ότι στο λαό ο σπόρος που έσπειρε συνεχίζει, και θα συνεχίζει» να καρπίζει, δήλωσε μιλώντας στο Γαλλικό πρακτορείο η 43χρονη τραπεζική υπάλληλος, Οντρεϊ Ραμίρες.
 

Εφοδιασμένοι με σημαίες και ντυμένοι με κόκκινα πουκάμισα και αθλητικά καπέλα, στα χρώματα του κυβερνώντος κόμματος, οι συγκεντρωμένοι πρόκειται να διαδηλώσουν στους δρόμους της συνοικίας «23η Ιανουαρίου» με τις προσιτές στους εργάτες κατοικίες και να ακούσουν τις ομιλίες κυβερνητικών παραγόντων.
 

Λίγο αργότερα, έχει προγραμματιστεί κινητοποίηση των οπαδών της αντιπολίτευσης σε ένα πάρκο στον ανατολικό τομέα του Καράκας.

Ηγέτες του συνασπισμού της αντιπολίτευσης «Τράπεζα δημοκρατικής ενότητας» θα απευθυνθούν στους συγκεντρωμένους.

Η τοποθεσία επελέγη να είναι σε ασφαλή απόσταση από αυτήν της φιλοκυβερνητικής διαδήλωσης, «ώστε να αποφευχθεί η οποιαδήποτε σύγκρουση», ανακοινώνει η «Τράπεζα δημοκρατικής ενότητας».

«Στην κυβέρνηση, στους βίαιους ψευτο-ηγέτες της λέμε ότι θα καταρρίψουμε τη βία που εσείς πυροδοτείτε. Οι κάτοικοι της Βενεζουέλας θα ζήσουν εν ειρήνη», γράφει σήμερα στο Twitter ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Ενρίκε Καπρίλες, που συμμετείχε στις προεδρικές εκλογές και ηττήθηκε.