Περισσότερο από το ήμισυ του εκλογικού σώματος συμμετείχε σήμερα στις βουλευτικές εκλογές στην Ιορδανία, που μποϊκοταρίστηκαν όμως από την ισλαμιστική αντιπολίτευση, ανακοίνωσε η Εκλογική Επιτροπή κατά το κλείσιμο των εκλογικών τμημάτων.

Τα εκλογικά τμήματα έκλεισαν στις 19.00 (ώρα Ελλάδας) μετά την παράταση της ψηφοφορίας κατά μία ώρα, και η ανεξάρτητη Εκλογική Επιτροπή ανακοίνωσε ότι το ποσοστό συμμετοχής εκτιμάται στο 56,5% των 2,3 εκατομμυρίων εγγεγραμμένων ψηφοφόρων.

Ο επικεφαλής της επιτροπής, Αμπντέλ Αλ-Ιλαχ αλ Χατίμπ, δήλωσε ότι η καταμέτρηση των ψήφων άρχισε, αλλά τα τελικά αποτελέσματα και το επίσημο ποσοστό συμμετοχής θα ανακοινωθούν αύριο Πέμπτη.

Η Μουσουλμανική Αδελφότητα, που κατήγγειλε νοθεία, αμφισβήτησε το ποσοστό συμμετοχής που ανακοινώθηκε σήμερα.

«Η συμμετοχή είναι πολύ χαμηλή. Τα στοιχεία που ανακοίνωσε η κυβέρνηση δεν είναι ακριβή. Το ακριβές ποσοστό συμμετοχής ήταν περίπου 16,7% γύρω στις 14:00», ανέφερε η Ισλαμική Αδελφότητα, καθώς η κυβέρνηση είχε ανακοινώσει ποσοστό συμμετοχής 31,8% κατά τον ίδιο χρόνο.

Στην ανακοινωσή της, η ισλαμική αδελφότητα κάνει λόγο για «πολλές παραβάσεις, αναμεσά τους η εξαγορά ψήφων και η κυκλοφορία πλαστών εκλογικών καρτών για τους ψηφοφόρους», κατηγορώντας τις υπηρεσίες ασφαλείας ότι είχαν ένα σχέδιο για να αυξηθεί η συμμετοχή.

Η Μουσουλμανική Αδελφότητα και το Μέτωπο εθνικής μεταρρύθμισης του πρώην πρωθυπουργού Αχμαντ Ομπεϊντάτ κάλεσαν τους υποστηρικτές τους να μποϊκοτάρουν τις εκλογές.