Ιορδανία: Στο 55% η συμμετοχή στις βουλευτικές εκλογές

Ιορδανία: Στο 55% η συμμετοχή στις βουλευτικές εκλογές

Περισσότερο από το ήμισυ του εκλογικού σώματος συμμετείχε σήμερα στις βουλευτικές εκλογές στην Ιορδανία, που μποϊκοταρίστηκαν όμως από την ισλαμιστική αντιπολίτευση, ανακοίνωσε η Εκλογική Επιτροπή κατά το κλείσιμο των εκλογικών τμημάτων.

Τα εκλογικά τμήματα έκλεισαν στις 19.00 (ώρα Ελλάδας) μετά την παράταση της ψηφοφορίας κατά μία ώρα, και η ανεξάρτητη Εκλογική Επιτροπή ανακοίνωσε ότι το ποσοστό συμμετοχής εκτιμάται στο 56,5% των 2,3 εκατομμυρίων εγγεγραμμένων ψηφοφόρων.

Ο επικεφαλής της επιτροπής, Αμπντέλ Αλ-Ιλαχ αλ Χατίμπ, δήλωσε ότι η καταμέτρηση των ψήφων άρχισε, αλλά τα τελικά αποτελέσματα και το επίσημο ποσοστό συμμετοχής θα ανακοινωθούν αύριο Πέμπτη.

Η Μουσουλμανική Αδελφότητα, που κατήγγειλε νοθεία, αμφισβήτησε το ποσοστό συμμετοχής που ανακοινώθηκε σήμερα.

«Η συμμετοχή είναι πολύ χαμηλή. Τα στοιχεία που ανακοίνωσε η κυβέρνηση δεν είναι ακριβή. Το ακριβές ποσοστό συμμετοχής ήταν περίπου 16,7% γύρω στις 14:00», ανέφερε η Ισλαμική Αδελφότητα, καθώς η κυβέρνηση είχε ανακοινώσει ποσοστό συμμετοχής 31,8% κατά τον ίδιο χρόνο.

Στην ανακοινωσή της, η ισλαμική αδελφότητα κάνει λόγο για «πολλές παραβάσεις, αναμεσά τους η εξαγορά ψήφων και η κυκλοφορία πλαστών εκλογικών καρτών για τους ψηφοφόρους», κατηγορώντας τις υπηρεσίες ασφαλείας ότι είχαν ένα σχέδιο για να αυξηθεί η συμμετοχή.

Η Μουσουλμανική Αδελφότητα και το Μέτωπο εθνικής μεταρρύθμισης του πρώην πρωθυπουργού Αχμαντ Ομπεϊντάτ κάλεσαν τους υποστηρικτές τους να μποϊκοτάρουν τις εκλογές.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο