Μήνυση κατά του Λανς Αρμστρονγκ και των εκδοτών του για απάτη και ψευδή διαφήμιση κατέθεσαν δυο άνδρες στην Καλιφόρνια, υποστηρίζοντας ότι τα απομνημονεύματα του αμερικανού ποδηλάτη που παρουσιάστηκαν ως πραγματικά γεγονότα, αποδείχθηκε ότι περιελάμβαναν πολλά ψεύδη μετά την ομολογία του την περασμένη εβδομάδα για συστηματική χρήση αναβολικών.
Η μήνυση υποβλήθηκε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Σακραμέντο στην Καλιφόρνια την Τρίτη, πέντε ημέρες μετά τη συνέντευξη που έδωσε ο Αρμστρονγκ στην Όπρα Γουίνφρι, ομολογώντας δημόσια ότι κέρδισε τους επτά τίτλους του Γύρου της Γαλλίας με τη χρήση απαγορευμένων ουσιών για να αυξήσει τις επιδόσεις του.

Τη μήνυση κατέθεσαν οι Ρομπ Στούτζμαν, υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων, ο οποίος έχει διατελέσει αναπληρωτής διευθυντής προσωπικού του πρώην κυβερνήτη της Καλιφόρνιας Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ, και ο Τζόναθαν Γουίλερ, σεφ και ερασιτέχνης ποδηλάτης.

Όπως αναφέρουν, αγόρασαν τα βιβλία «Ιt's Not About the Bike» και «Every Second Counts» γιατί πίστευαν στον 'Αρμστρονγκ και στην ιστορία του για την επιστροφή του στο Γύρο της Γαλλίας χωρίς τη χρήση φαρμακευτικών ουσιών.