Αρχίζει η κύρια φάση της «δίκης εξπρές» σε βάρος των πέντε ενηλίκων που κατηγορούνται για το ομαδικό βιασμό και τη δολοφονία της 23χρονης φοιτήτριας στο Νέο Δελχί, που είχε πυροδοτήσει κύμα διαδηλώσεων εναντίον της βίας κατά των γυναικών στην Ινδία, με τους κατηγορουμένους να φτάνουν στο δικαστήριο.
Ο έκτος κατηγορούμενος, ηλικίας 17 ετών, θα βρεθεί ενώπιον δικαστηρίου για ανηλίκους. Οι πέντε, μεταξύ 19 και 35 ετών, έφτασαν το πρωί της Πέμπτης στο δικαστήριο για την έναρξη της κύριας διαδικασίας.

Τη Δευτέρα, οι δικαστές είχαν εξετάσει το κατηγορητήριο. Στους συνολικά έξι κατηγορούμενους επιρρίπτεται επίθεση στην νεαρή κοπέλα και σε έναν φίλο της σε λεωφορείο στο Νέο Δελχί, την ώρα που αυτοί επέστρεφαν από την έξοδό τους σε κινηματογράφο. Αφού η 23χρονη βιάστηκε ομαδικά, οι δράστες την πέταξαν μισοπεθαμένη στον δρόμο -για να καταλήξει μερικές ημέρες αργότερα.

Οργανώσεις ανθρώπινων δικαιωμάτων έχουν προειδοποιήσει πως η μέχρι τώρα διαδικασία έχει προβλήματα που μπορεί να γίνουν βάση για κακοδικία, δίνοντας αργότερα στους κατηγορούμενους -ακόμη κι αν καταδικαστούν- έρεισμα για έφεση ή και ακύρωση της ποινής τους.
TAGS