Την έντονη αντίδραση του ιδρυτή των Wikileaks, Τζούλιαν Ασάνζ έχει προκαλέσει η ταινία που ετοιμάζεται στο Χόλιγουντ και αναφέρεται στην ιστοσελίδα που δημιούργησε. Ο Άσανζ κατηγορεί τους δημιουργούς της ταινίας για «μαζική επίθεση προπαγάνδας».
Κληθείς να μιλήσει μέσω τηλεδιάσκεψης με φοιτητές από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης μέσα από την πρεσβεία του Εκουαδόρ στο Λονδίνο, ο Ασάνζ αποκάλυψε ότι έχει λάβει ένα αντίγραφο του σεναρίου της ταινίας η οποία θα κυκλοφορήσει το Νοέμβριο.

«Είναι το ένα ψέμα μετά το άλλο. Η ταινία είναι μια μαζική επίθεση προπαγάνδας εναντίον των WikiLeaks και των μελών της ομάδας μου» δήλωσε.

Ο 41χρονος Ασάνζ, κατηγόρησε επίσης τους παραγωγούς της ταινίας ότι «ρίχνουν λάδι στη φωτιά» στη πολιτική σύγκρουση με το Ιράν, καθώς στη ταινία αναφέρεται ότι η Ισλαμική Δημοκρατία κατέχει μια πυρηνική βόμβα. Σύμφωνα με το σενάριο που έχει στα χέρια του, όπως είπε ο Ασάνζ, η πρώτη σκηνή της ταινίας εμφανίζει ένα στρατιωτικό συγκρότημα με το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα.

«Τι σχέση έχει αυτό με εμάς;» αναρωτήθηκε ο Ασάνζ. Η DreamWorks Hollywood ανακοίνωσε την Τρίτη την έναρξη των γυρισμάτων για την ταινία με θέμα τα WikiLeaks. Ο Βρετανός ηθοποιός Μπένεντικτ Κιούμπερμπακχ θα υποδυθεί τον ρόλο του Τζούλιαν Ασάνζ.
TAGS