Δεν λέει να ησυχάσει ο Ντομινίκ Στρος-Καν. Οι γάλλοι δικαστές οι οποίοι ερευνούν τη λεγόμενη «υπόθεση Carlton» εκτιμούν ότι πολλές ενδείξεις καθιστούν «πραγματική και καθοριστική» τη συμμετοχή του πρώην γενικού διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) σε πράξεις μαστροπείας, όπως αναφέρει η εφημερίδα Le Figaro.
«Οι δικαστές εκτιμούν ότι σοβαρές και συγκλίνουσες ενδείξεις καθιστούν "πραγματική και καθοριστική τη συμμετοχή" του DSK σε "πράξεις μαστροπείας"», αναφέρει η εφημερίδα.

Οι δικαστές επιθυμούν να αποδείξουν ότι ο Στρος-Καν γνώριζε ότι οι γυναίκες που ήταν παρούσες στις συναντήσεις εκδίδονταν έναντι αμοιβής, σύμφωνα με την Figaro. Βασίζονται εξάλλου στην ύπαρξη μιας «γκαρσονιέρας» στο Παρίσι.

Οι δικαστές εκτιμούν ότι ο πρώην γενικός διευθυντής του ΔΝΤ «δεν συμμετείχε απλώς σε αυτά τα πάρτι, αλλά φέρεται να είχε 'υποκινήσει και ευρέως ενθαρρύνει (…) τη δημιουργία ενός συστήματος που βασιζόταν στην επιβράβευση του άμεσου περιβάλλοντός του με στόχο να ικανοποιεί τις σεξουαλικές ανάγκες του'».

Εφετείο του Ντουέ απέρριψε στα μέσα Δεκεμβρίου το αίτημα του Στρος-Καν αποσυρθούν οι εις βάρος του κατηγορίες για αδικήματα σεξουαλικού χαρακτήρα στην υπόθεση, που πήρε το όνομά της από ένα ξενοδοχείο στη βόρεια Γαλλία.
TAGS