Η αστυνομία χρησιμοποίησε σήμερα δακρυγόνα προκειμένου να αντιμετωπίσει το πλήθος που διαδήλωνε κοντά στην πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου, μία ημέρα πριν από την δεύτερη επέτειο της λαϊκής εξέγερσης που οδήγησε στην ανατροπή του καθεστώτος του Χόσνι Μουμπάρακ, σύμφωνα με ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου.

Δεκάδες νεαροί Αιγύπτιοι προσπάθησαν να κατεβάσουν το τείχος από πλάκες σκυροδέματος που εμποδίζει την πρόσβαση σε μία οδό που οδηγεί στην εμβληματική πλατεία -εστία της εξέγερσης του Ιανουαρίου- Φεβρουαρίου 2011- προκειμένου να μπορεί αύριο ο κόσμος να έχει ελεύθερη διάβαση και να μεταβεί ελεύθερα εκεί.

Τα τείχη αυτά είχαν τοποθετηθεί πέρυσι σε ορισμένες οδούς κοντά στην Ταχρίρ, όπου βρίσκονται ορισμένα κυβερνητικά κτήρια και εγκαταστάσεις των μυστικών υπηρεσιών, έπειτα από τις συγκρούσεις με τους διαδηλωτές.

«Κάτω ο πρόεδρος (Μοχάμεντ) Μόρσι! Κάτω η εξουσία του Ανώτατου Πνευματικού Ηγέτη» των Αδελφών Μουσουλμάνων, της οργάνωσης από την οποία προέρχεται ο Αιγύπτιος ηγέτης, φώναζαν οι διαδηλωτές.

Ορισμένοι εξ αυτών πέταξαν πέτρες εναντίον των ειδικών κατασταλτικών δυνάμεων της αστυνομίας, οι οποίες είχαν παραταχθεί λίγα μέτρα πιο μπροστά και οι οποίες έκαναν χρήση δακρυγόνων.

Η Αίγυπτος προετοιμάζεται για ακόμη ένα κύμα ογκωδών διαδηλώσεων αύριο, με την ευκαιρία της δεύτερης επετείου της εξέγερσης.