Δύο εκ των πλέον διαβόητων ισλαμιστών ανταρτών που δρουν στην περιοχή της Τσετσενίας έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια συμπλοκής με ρωσικές δυνάμεις ασφαλείας, όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο Interfax.

Οι αδελφοί Χουσεΐν και Μουσλίμ Γκακάιεβ θεωρούνταν υπαίτιοι για την οργάνωση μίας σειράς επιθέσεων, συμπεριλαμβανομένης μίας επίθεσης αυτοκτονίας κατά οχήματος του υπουργείου Εσωτερικών της Τσετσενίας, που στοίχισε τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους τον Αύγουστο.

Είχαν επίσης κατηγορηθεί για μία επίθεση κατά του κοινοβουλίου που έλαβε χώρα του 2010, προκαλώντας το θάνατο έξι ατόμων, και για μία απόπειρα δολοφονίας κατά του τοπικού προέδρου, Ραζμάν Καντίροφ.

Πέραν των αδελφών Γκακάιεβ, νεκροί από τα ρωσικά πυρά έπεσαν ακόμη 10 αντάρτες, ενώ από την πλευρά των τακτικών δυνάμεων ένας ρώσος αστυνομικός έχασε τη ζωή του. Η επιχείρηση που κατέληξε στην εν λόγω σύγκρουση ξεκίνησε την Τετάρτη και συνεχίζεται, σύμφωνα με τον πρόεδρο Καντίροφ, ωστόσο δεν έχει αποσαφηνιστεί πότε έλαβε χώρα η επίμαχη σύρραξη.