Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι συνοικίες αντικαθεστωτικών της Χομς, της «πρωτεύουσας της επανάστασης» στην κεντρική Συρία, δέχονταν σήμερα πυρά του πυροβολικού των κυβερνητικών στρατευμάτων για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας έξι αντάρτες σκοτώθηκαν κατά τις βίαιες μάχες με τον κυβερνητικό στρατό στο δυτικό τμήμα της πόλης, σύμφωνα επίσης με το Παρατηρητήριο, το οποίο στηρίζει τις πληροφορίες του σε ένα ευρύ δίκτυο αντικαθεστωτικών και γιατρών.

Ο στρατός πολιορκεί εδώ και περισσότερο από έξι μήνες πολλές συνοικίες, μεταξύ των οποίων και την Παλαιά Πόλη της Χομς, όπου ζουν εκατοντάδες άνθρωποι σε πολύ δύσκολες συνθήκες, σύμφωνα με αντικαθεστωτικούς.

«Το βαρύ πυροβολικό του στρατού βομβαρδίζει σφοδρά την Χομς την ώρα που μάχες διεξάγονται στο δυτικό μέτωπο έπειτα από επίθεση του στρατού», διευκρίνισε το δίκτυο αντικαθεστωτικών Γενική Επιτροπή της Συριακής Επανάστασης.

Το Συριακό Εθνικό Συμβούλιο, ο κύριος συνασπισμός της συριακής αντιπολίτευσης, καταδίκασε από την πλευρά του την «κλιμάκωση από το καθεστώς της άγριας και προσχεδιασμένης επίθεσής του κατά της Χομς και της περιοχής της για να ωθήσει τους κατοίκους της στην έξοδο, πιστεύοντας ότι κατ' αυτόν τον τρόπο θα πετύχει την νίκη του επί της Χομς, της καρδιάς της επανάστασης».

«Το καθεστώς χρησιμοποιεί στο εγκληματικό του σχέδιο τις χειρότερες μεθόδουςτους βομβαρδισμούς από το βαρύ πυροβολικό, την πολιορκία, την απαγόρευση της εισόδου τροφίμων και φαρμάκων, την σύσταση συμμοριών και θρησκευτικών πολιτοφυλακών και τις σφαγές για την εξόντωση συνοικιών ή και ολόκληρων χωριών», υπογραμμίζει επίσης στην ανακοίνωσή του το Συμβούλιο.

TAGS