Η παλαιστινιακή ηγεσία επιθυμεί διάλογο με τα ισραηλινά πολιτικά κόμματα, ιδιαίτερα με τα νέα κεντρώα, πριν από τον σχηματισμό κυβέρνησης στο Ισραήλ, δήλωσε ο γενικός γραμματέας της εκτελεστικής επιτροπής της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (ΟΑΠ), Γιάσερ Άμπεντ Ράμπο, σήμερα-Πέμπτη.

«Η παλαιστινιακή ηγεσία παρακολουθεί με έντονο ενδιαφέρον αυτό που θα προκύψει από τις ισραηλινές εκλογές και πιστεύουμε ότι οι εκλογές έδωσαν μια νέα ευκαιρία για να εκφραστούν οι Ισραηλινοί», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Ραμάλα ο Γιάσερ Άμπεντ Ράμπο.

«Είμαστε διατεθειμένοι να αρχίσουμε ένα διάλογο για το επόμενο στάδιο με τα ισραηλινά κόμματα που είναι έτοιμα γι' αυτό», πρόσθεσε.

«Απευθύνουμε μια πολιτική πρόσκληση στα ισραηλινά κόμματα, ιδιαίτερα στα νέα μεταξύ αυτών, για να αρχίσουμε έναν διάλογο πριν από τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης», διευκρίνισε στη συνέχεια στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Γιάσερ Άμπεντ Ράμπο, αναφερόμενος στα κεντρώα κόμματα Γες Ατίντ (19 έδρες), το οποίο συστάθηκε πριν από έναν χρόνο από τον πρώην δημοσιογράφο Γιαΐρ Λαπίντ, καθώς και στο ΧαΤνουάχ (6 έδρες), το νέο κεντρώο κόμμα που ίδρυσε το Νοέμβριο η πρώην υπουργός Εξωτερικών Τζίπι Λίβνι.