Γαλλικά αεροσκάφη έπληξαν το βράδυ της Τετάρτης θέσεις των ενόπλων ισλαμιστών στο βόρειο Μάλι, στην πόλη Ανσόνγκο ,η οποία βρίσκεται 80 χιλιόμετρα νότια της Γκάο, κοντά στα σύνορα με τον Νίγηρα, σύμφωνα με πληροφορίες που επιβεβαιώθηκαν σήμερα - Πέμπτη.

«Κατά τη διάρκεια της νύχτας που πέρασε αεροσκάφη του γαλλικού στρατού επιτέθηκαν με επιτυχία σε θέσεις των ισλαμιστών στην Ανσόνγκο και κοντά στην πόλη αυτή. Αυτά είναι πολύ συγκεκριμένα πλήγματα που προκάλεσαν ζημιές στον εχθρό», δήλωσε αξιωματούχος του στρατού του Μάλι στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, καταστράφηκαν επίσης βάσεις που βρίσκονται στο χωριό Σέινα Σονράι, σε απόσταση πέντε χιλιομέτρων από την Ανσόνγκο.

Η πληροφορία αυτή επιβεβαιώθηκε από πηγή της ασφάλειας του Νίγηρα, η οποία επικαλέστηκε ταξιδιώτες που μετέβησαν σήμερα στη χώρα από αυτήν την περιοχή: «Οι δύο κύριες βάσεις των ισλαμιστών στην Ανσόνγκο καταστράφηκαν από αεροσκάφη των γαλλικών δυνάμεων» όπως και μια αποθήκη όπλων και καυσίμων, σύμφωνα με την πηγή αυτή.

TAGS