Σε διαδηλώσεις με αφορμή τη δεύτερη επέτειο από την έναρξη της λαϊκής εξέγερσης που ανάγκασε τον πρόεδρο Χόσνι Μουμπάρακ να παραιτηθεί στις αρχές του 2011, έχει καλέσει σήμερα η αντιπολίτευση στην Αίγυπτο.
Η αντιπολίτευση ζήτησε τη διοργάνωση εκδηλώσεων διαμαρτυρίας σε ολόκληρη τη χώρα κατά του προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι και των ισλαμιστών Αδελφών Μουσουλμάνων απ΄ όπου προέρχεται, επαναλαμβάνοντας τα ίδια συνθήματα που ακούστηκαν και πριν από δύο χρόνια: «ψωμί, ελευθερία, κοινωνική δικαιοσύνη».

«Ας πάνε σε όλα τα μέρη να ολοκληρώσουν τους στόχους της επανάστασης», ανέφερε, μέσω twitter, ο Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι, μία από τις κορυφαίες προσωπικότητες της κοσμικής αντιπολίτευσης.

Η Μουσουλμανική Αδελφότητα δεν έχει επίσημα κάνει έκκληση στους δικούς της οπαδούς για διαδηλώσεις την Παρασκευή.

Με την ευκαιρία της δεύτερης επετείου της «επανάστασης», η Αδελφότητα αντιθέτως ξεκίνησε μια πρωτοβουλία που ονομάζεται «Μαζί χτίζουμε την Αίγυπτο» συγκεντρώνοντας μια σειρά από κοινωνικές και φιλανθρωπικές δραστηριότητες.

Το κλίμα είναι πιθανό να επιβαρύνει και η αναμενόμενη ανακοίνωση το Σάββατο, της ετυμηγορίας στη δίκη των υπευθύνων για το θάνατο 74 ανθρώπων μετά από έναν αγώνα ποδοσφαίρου στο Πορτ Σαιντ στα βορειοανατολικά της χώρας τον Φεβρουάριο του 2012.