Την επόμενη εβδομάδα αρχίζει η δίκη του πρώην υψηλόβαθμου στελέχους του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας Μπο Σιλάι, όπως αναφέρει η εφημερίδα του Χονγκ Κονγκ «Ta Kung Pao».
Ο Μπο αποπέμφθηκε από την ηγεσία του κόμματος μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε όταν αποκαλύφθηκε ότι η σύζυγός του δολοφόνησε το βρετανό επιχειρηματία Νιλ Χέιγουντ.

Ο Μπο Σιλάι, πρώην κυβερνήτης της πόλης Τσονγκτσίνγκ, κατηγορείται για διαφθορά και συγκάλυψη της δολοφονίας του Χέιγουντ - υπόθεση για την οποία έχει ήδη καταδικαστεί ως αυτουργός η σύζυγός του. Εκτός από τη σύζυγό του έχουν καταδικαστεί και ένας στενός συνεργάτης του Μπο Σιλάι όπως και δύο αστυνομικοί, οι οποίοι συνέδραμαν στη συγκάλυψη.

Η εφημερίδα αναφέρει στην ιστοσελίδα της πως η δίκη του Μπο θα αρχίσει τη Δευτέρα στην πόλη Γκουιγιάνγκ της δυτικής Κίνας και θα διαρκέσει τρεις ημέρες. Η εφημερίδα επικαλείται «καλά πληροφορημένες πηγές του Πεκίνου», αλλά δεν δίνει περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο Λι Γκουιφάνγκ, ένας από τους συνηγόρους του Μπο, δεν θέλησε να σχολιάσει την πληροφορία αυτή και αξιωματούχος του δικαστηρίου του Γκουιγιάντ δήλωσε πως δεν έχει ακούσει τίποτε για την υπόθεση. Οι επίσημες κατηγορίες εναντίον του Μπο δεν έχουν δημοσιοποιηθεί.