Η κυπριακή αστυνομία με οδηγίες του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας Πέτρου Κληρίδη, άρχισε χθες έρευνες εντός της Κεντρικής Τράπεζας για να διερευνήσει καταγγελία σε σχέση με διαρροή εμπιστευτικού υπηρεσιακού εγγράφου στο Δημοκρατικό Συναγερμό.
Το θέμα αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα Αλήθεια. Ο Εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης, κλήθηκε το πρωί από το κρατικό ραδιόφωνο της Κύπρου να σχολιάσει τις δημοσιογραφικές πληροφορίες.

Ο κ. Αγγελίδης ανέφερε ότι όντως ο Γενικός Εισαγγελέας έστειλε επιστολή προς τον Αρχηγό της αστυνομίας, μετά από σχετική καταγγελία της Κεντρικής Τράπεζας για διαρροή πληροφοριών και δεδομένων που αφορούν στο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Σύμφωνα με το έγγραφο, το οποίο φαίνεται να έχει διαρρεύσει, η Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα προειδοποιούσε την Κύπρο ότι την 21η Ιανουαρίου 2013 θα σταματούσε η δυνατότητα των κυπριακών τραπεζών να αξιοποιούν το ταμείο κατεπείγουσας ρευστότητας.

Ο κ. Αγγελίδης επιβεβαίωσε ότι μετά τη παραλαβή της επιστολής από τον Γενικό Εισαγγελέα η αστυνομία άρχισε εξετάσεις και λαμβάνονται καταθέσεις. Στόχος, όπως σημείωσε, είναι να ολοκληρωθεί αυτή η έρευνα και να προωθηθεί στη Νομική Υπηρεσία με τα ευρήματα για να ληφθούν οι ανάλογες αποφάσεις.

Ο κ. Αγγελίδης εξήγησε ότι το θέμα ξεκίνησε από καταγγελία που έκανε η Κεντρική Τράπεζα προς τον κ. Κληρίδη, ο οποίος στη συνέχεια έδωσε οδηγίες στην αστυνομία «να διερευνήσει τη διάπραξη πιθανών ποινικών αδικημάτων με βάση την καταγγελία που δεχθεί ο Γενικός Εισαγγελέας».

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου της Αστυνομίας απαντώντας σε σχετική ερώτηση δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο με βάση την πορεία των ερευνών να γίνει έλεγχος και σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές.