Οι ρωσικές αστυνομικές αρχές ανέκριναν σήμερα έναν διακεκριμένο χορευτή του Μπολσόι, τον Νικαλάι Τσισκαριτζέ, ο οποίος είναι σε σύγκρουση με τη διεύθυνση του θεάτρου, στην περίεργη υπόθεση με την επίθεση κατά του καλλιτεχνικού διευθυντή.
Ο 39χρονος χορευτής, με αναγνωρισμένη καλλιτεχνική ποιότητα, αλλά αμφιλεγόμενη φήμη, κατέθεσε ως μάρτυρας στη υπόθεση του καλλιτεχνικού διευθυντή του φημισμένου ρωσικού θεάτρου Σεργκέι Φιλίν, ο οποίος πριν από λίγες ημέρες δέχθηκε επίθεση με οξύ από άγνωστο, έξω από το σπίτι του στη Μόσχα.

«Η ανάκριση του Τσισκαριτζέ έγινε στις 23 Ιανουαρίου. Εκτός από το συγκεκριμένο χορευτή, αστυνομικοί έχουν ανακρίνει συνεργάτες του θεάτρου, συγγενείς και γνωστούς του Σεργκέι Φιλίν», ανακοίνωσε η αστυνομία σύμφωνα με το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ria Novosti.

Ο διευθυντής του Μπαλσόι Ανατόλι Ικσάνοφ είχε από την αρχή της υπόθεσης δηλώσει ότι «έχει συγκεκριμένες υποψίες για συγκεκριμένα άτομα. Ελπίζω ο Νικαλάι Τσισκαριτζέ να μην έχει πέσει τόσο χαμηλά, όμως αυτός ευθύνεται για την κακή ατμόσφαιρα στο θέατρο».

«Είναι κοινό μυστικό ότι ο Τσισκαριτζέ κατηγορεί συνεχώς το διευθυντή και τον καλλιτεχνικό διευθυντή του θεάτρου, όποιοι κι αν είναι στις θέσεις αυτές. Όμως το θέατρο δεν έχει κατηγορήσει ούτε τον Τσισκαριτζέ ούτε κανέναν άλλο», υπογράμμισε η εκπρόσωπος του θεάτρου Καταρίνα Νοβικόβα.

Ο Νικαλάι Τσισκαριτζέ έχει καταγγείλει από την πλευρά του μια «εκστρατεία δίωξης» σε βάρος του από τη διεύθυνση του θεάτρου.