Η αστυνομία της Αιγύπτου έκανε σήμερα χρήση δακρυγόνων εναντίον διαδηλωτών στην Αλεξάνδρεια, όπως δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες, καθώς σε πολλές πόλεις της χώρας διοργανώνονται διαδηλώσεις με την ευκαιρία της δεύτερης επετείου από την έναρξης της εξέγερσης που οδήγησε στην πτώση του Αιγύπτιου πρώην προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ.

Συγκρούσεις ξέσπασαν στο Κάιρο μεταξύ της αστυνομίας και των διαδηλωτών που έκαψαν λάστιχα. «Υπάρχει πολύς καπνός από τα καμένα λάστιχα. Πολλοί άνθρωποι έχουν πέσει στο έδαφος καθώς δεν μπορούν να αναπνεύσουν εξαιτίας των δακρυγόνων», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Ράσα, μια κάτοικος της πόλης. Την ίδια ώρα διαδήλωση εναντίον της αιγυπτιακής κυβέρνησης πραγματοποιείται μπροστά από το κτίριο της αιγυπτιακή κρατικής τηλεόρασης στο Κάιρο.

Στη συνέχεια οι διαδηλωτές αναμένεται να μεταβούν στην πλατεία Ταχρίρ στο κέντρο της πόλης. Αστυνομικοί της ομάδας αντιμετώπισης ταραχών και στρατιωτικοί φρουρούν τις εισόδους του κτιρίου της τηλεόρασης, ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο που βρίσκεται μπροστά από αυτό έχει προσωρινά διακοπεί.