Έξι πολιτικές δυνάμεις της Βουλγαρίας έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να εισέλθουν στην επόμενη Βουλή, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης που διενεργήθηκε από το Εθνικό Κέντρο Κοινής Γνώμης.

Οι αναλυτές του κέντρου εκτιμούν ότι εκτός από το κυβερνών GERB – Πολίτες για την Ευρωπαϊκή Ανάπτυξη της Βουλγαρίας, το «Βουλγαρικό Σοσιαλιστικό Κόμμα» (ΒΣΚ), το «Κίνημα Δικαιωμάτων και Ελευθεριών» και το κόμμα «Βουλγαρία για τους Πολίτες», τουλάχιστον άλλες δύο πολιτικές δυνάμεις είναι πιθανό να εισέλθουν στην 42η εθνοσυνέλευση της Βουλγαρίας: μια πιθανή ένωση του ΑΤΑΚΑ και του ΒΜΡΟ και η συμμαχία μεταξύ «Δημοκρατών για την Βουλγαρία» και της Ένωσης «Ενότητα».

Τα στοιχεία δείχνουν ότι η διαφορά μεταξύ GERB και ΒΣΚ είναι 4,7%, με τα δύο κόμματα να αποτελούν την επιλογή για το 24,2% και 19,5% των ερωτηθέντων αντίστοιχα. Ακολουθούν το «Κίνημα Δικαιωμάτων και Ελευθεριών» με 6,4%, το κόμμα «Βουλγαρία για τους Πολίτες» με 5,9%, το κόμμα ΑΤΑΚΑ με 2,6% και ο «Γαλάζιος Συνασπισμός» με 2,5%.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση το 33,7% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι δεν θα ψηφίσει στις επόμενες κοινοβουλευτικές εκλογές.

Η απόφαση του ιδιοκτήτη της αλυσίδας φαρμακείων Βεζελίν Μαρέσκι να συμμετάσχει στις επόμενες εθνικές εκλογές και στην πολιτική ζωή της χώρας του έδωσαν μια αρχική αποδοχή της κοινής γνώμης, της τάξεως του 14%.

Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ είναι ο ηγέτης πολιτικής δύναμης με την ευρύτερη αποδοχή συγκεντρώνοντας ποσοστό 41,5% και ακολουθούν η πρόεδρος του κόμματος «Βουλγαρία για τους Πολίτες» Μεγκλένα Κούνεβα (31,5%) και ο ηγέτης του ΒΣΚ Σεργκέι Στανίσεφ (27%).