Γυναίκα από την Κίνα, η οποία είχε διαμαρτυρηθεί στις κινεζικές αρχές για τη μεταχείριση του συζύγου της κρατήθηκε για πάνω από τρία χρόνια σε ένα παλιό νεκροτομείο, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της χώρας.

Η Τσεν Κινγκσιά είχε ήδη εκτίσει ποινή 18 μηνών σε στρατόπεδο «αναμόρφωσης» για την εκστρατεία της σε ό,τι αφορούσε την κακομεταχείριση του άντρα της.

Στη συνέχεια οι αρχές έλαβαν την απόφαση να προχωρήσουν στον εγκλεισμό της στο κτήριο του παλιού νεκροτομείου.

Το 2003, ο σύζυγός της Τσεν φυλακίστηκε για παράβαση των κανόνων καραντίνας κατά τη διάρκεια επιδημίας του ιού Sars και, μετά την απελευθέρωσή του, το σώμα του ήταν γεμάτο αιματώματα, ενώ η ψυχική του υγεία ήταν ιδιαίτερα κλονισμένη.

Η σύζυγός του αποφάσισε να ταξιδέψει στο Πεκίνο, για να εκφράσει τα παράπονά της στις αρχές για την μεταχείριση η οποία επιφυλάχθηκε στο σύζυγό της, γεγονός που οδήγησε στον εγκλεισμό της στο στρατόπεδο «αναμόρφωσης».

Μετά τη λήξη της ποινής της, κρατήθηκε για τρία χρόνια στο χώρο του νεκροτομείου, καθώς ήταν αποφασισμένη, αν οι αρχές την άφηναν ελεύθερη, να συνεχίσει την εκστρατεία της για το ζήτημα του συντρόφου της.

Αναφορές για τη δοκιμασία την οποία υπέστη η γυναίκα στην βόρεια επαρχία του Χεϊλογκτζιάνγκ δημιούργησαν ένα κύμα κατακραυγής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με το Εθνικό Ραδιόφωνο της Κίνας, στην Τσεν επετράπη μια ελάχιστη επαφή με συγγενικά της πρόσωπα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η γυναίκα υποφέρει πλέον από σοβαρά προβλήματα υγείας.


Πηγή: naftemporiki.gr
TAGS