current views are: 2

26 Ιανουαρίου 2013
Δημοσίευση09:36

Ομπάμα: Θα μου λείψει η Χίλαρι

Δημοσίευση 09:36’
Το εγκώμιο της υπουργού Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον, η οποία σύντομα θα εγκαταλείψει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, έπλεξε ο Μπαράκ Ομπάμα στη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου που έδωσαν για το δίκτυο CBS.

Η συνέντευξη, αποσπάσματα της οποίας δόθηκαν στη δημοσιότητα, πραγματοποιήθηκε στον Λευκό Οίκο και θα μεταδοθεί στην εκπομπή «60 minutes», αύριο Κυριακή, ενισχύοντας τις εικασίες ότι η Κλίντον θα είναι υποψήφια για την προεδρία των ΗΠΑ το 2016.

«Θα ήθελα απλώς να εκμεταλλευτώ την ευκαιρία και να ευχαριστήσω δημόσια την Χίλαρι, η οποία πιστεύω ότι θα παραμείνει ανάμεσα στους καλύτερους υπουργούς Εξωτερικών που είχαμε», δήλωσε ο Ομπάμα.

«Είχαμε μια καλή συνεργασία τα τελευταία τέσσερα χρόνια, θα μου λείψει», επισήμανε ο αμερικανός πρόεδρος, επαναλαμβάνοντας πως θα ήθελε η Χίλαρι Κλίντον να παραμείνει στο πόστο της και την δεύτερη θητεία του.

Την Κλίντον διαδέχεται στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ ο γερουσιαστής Τζον Κέρι, τον διορισμό του οποίου αναμένεται να επικυρώσει την Τρίτη η Γερουσία.

«Θέλω η χώρα να καταλάβει και να εκτιμήσει τον σπουδαίο ρόλο που έπαιξε (η Χίλαρι Κλίντον) στη διάρκεια της θητείας μου και τις επιτυχίες της στην διεθνή σκηνή, χάρη στις ακούραστες προσπάθειές της», είπε ακόμα ο Ομπάμα.

Η πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ την περίοδο 1993-2001 ηττήθηκε από τον Μπαράκ Ομπάμα στις προκριματικές εκλογές των Δημοκρατικών το 2008. Η επιλογή της για το υπουργείο Εξωτερικών από τον αμερικανό πρόεδρο προκάλεσε γενική έκπληξη.

«Στην πολιτική και στην δημοκρατία, άλλες φορές κερδίζεις τις εκλογές και άλλες τις χάνεις», επισήμανε η Χίλαρι Κλίντον στο CBS για να εξηγήσει γιατί δέχτηκε την πρόταση του Ομπάμα να συμμετάσχει στην κυβέρνηση του πριν από τέσσερα χρόνια.

Ο Μπαράκ Ομπάμα δεν δίνει τηλεοπτικές συνεντεύξεις με κανέναν άλλον παρά μόνο με τη σύζυγό του Μισέλ. Μοναδική εξαίρεση αυτή με τον πρώην πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, στην γαλλική τηλεόραση τον Νοέμβριο του 2011 στις Κάννες στο περιθώριο της G20.


σχετικα αρθρα