Οι ιδιοκτήτες όπλων θα πρέπει να περιπολούν στους δρόμους του Νέου Δελχί στη διάρκεια της νύχτας και να χρησιμοποιούν τα όπλα τους για να προστατεύουν τις γυναίκες από τις επιθέσεις, δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας της ινδικής πρωτεύουσας, γράφει σήμερα η Indian Express.

"Οι ιδιοκτήτες όπλων, που έχουν άδεια οπλοφορίας πρέπει να κυκλοφορούν σε απομονωμένες περιοχές, όπως στάσεις λεωφορείων, κάθε νύχτα και αν κάποιος επιτεθεί σε μια γυναίκα θα πρέπει να χρησιμοποιούν το όπλο τους για να βάλουν τέλος στο έγκλημα αυτό" και να απωθούν τους πιθανούς δράστες", τόνισε ο Τεζέντρα Χάνα.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως πιστεύει ότι αυτό είναι μια υπηρεσία προς την κοινωνία.

Το Ινδικό Λαϊκό Κόμμα της αντιπολίτευσης καταδίκασε την πρόταση του Χάνα τονίζοντας πως "δεν πρέπει να συμβουλεύουμε τους πολίτες να αποδίδουν οι ίδιοι δικαιοσύνη, όποιες και αν είναι οι συνθήκες".

Η οργάνωση Small Arms Survey εκτιμά πως οι Ινδοί έχουν στην κατοχή τους 40 εκατομμύρια όπλα, εκ των οποίων δηλωμένα στις αρμόδιες αρχές είναι μόνο τα 6,3 εκατομμύρια. Συνολικά σε όλον τον κόσμο, οι πολίτες έχουν στην κατοχή τους 650 εκατομμύρια όπλα.

Η αστυνομία του Νέου Δελχί, μιας πόλης 16 εκατομμυρίων ανθρώπων, έχει ανακοινώσει πως στη διάρκεια του 2012 έχουν κατατεθεί 706 μηνύσεις για βιασμό, ποσοστό μεγαλύτερο κατά 23,4% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.