Σοκ έχει προκαλέσει στις ΗΠΑ η είδηση ότι η Χάιντι Χάιρ, βιβλιοθηκάριος σε γυμνάσιο του Όρεγκον έκανε σεξ με ανήλικους μαθητές. Η βιβλιοθηκάριος καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλάκιση.   
Η 52χρονη γυναίκα, η οποία μάλιστα είναι παντρεμένη και έχει παιδιά, παραδέχθηκε την ενοχή της στο δικαστήριο και δήλωσε πως έχει αγοράσει κατά καιρούς ακόμα και οξυκωδόνη (ισχυρό ναρκωτικό κατά του πόνου) από τους μαθητές με τους οποίους διατηρούσε σχέση.

Η εισαγγελέας που ανέλαβε την υπόθεση φέρεται να είπε στο δικαστήριο πως η Χάιντι «έστελνε σεξουαλικά μηνύματα με μαθητές όλες τις ώρες της ημέρας». Με τη σειρά της, η 52χρονη κατηγορούμενη ξέσπασε σε κλάματα την ώρα της εκδίκασης της υπόθεσής της, και παρακάλεσε τη δικαστή να δείξει έλεος, λέγοντας: «Δεν μπορώ να εκφράσω το πόσο μετανιωμένη νιώθω για τους ανθρώπους που πλήγωσα με την αυτοκαταστροφική μου συμπεριφορά».

Οι συνάδελφοι της βιβλιοθηκάριου, καθώς και πολλοί γονείς παιδιών του γυμνασίου South Albany High School στο οποίο δούλευε η Χάιρ, εξέφρασαν δημόσια την απέχθειά τους για τις πράξεις της γυναίκας, με μια οργισμένη μητέρα, ο γιος της οποίας είχε παρενοχληθεί από την Χάιρ με αποτέλεσμα να αναπτύξει πρόβλημα αλκοολισμού, να δηλώνει χαρακτηριστικά:

«Ήταν απλά ένα παιχνίδι για εκείνη. Αυτό που έκανε είναι τραυματικό για όλους όσοι συμμετείχαν. Η λέξη «προδοσία» μου έρχεται στο μυαλό».