Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις σφοδρές βροχοπτώσεις στη βόρεια Αυστραλία, ενώ εκατοντάδες σπίτια πλημμύρισαν, γεγονός που ανάγκασε πολλούς κατοίκους να αναζητήσουν καταφύγιο σε στέγες.
Τα πτώματα δυο ανθρώπων, τα ίχνη των οποίων είχαν χαθεί, βρέθηκαν σήμερα, ενώ ένας ακόμα έχασε τη ζωή του χθες κοντά στην πόλη Μπούνταμπεργκ.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της Πολιτείας Κουίνσλαντ, Κάμπελ Νιούμαν, τέσσερις πόλεις απειλούνται με πλημμύρες μετά το πέρασμα του τυφώνα 'Οσβαλντ. Στο Μπούνταμπεργκ, μια πόλη 50.000 κατοίκων, έχουν πλημμυρίσει 1.200 σπίτια.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος, Μαλ Φόρμαν, 18 κάτοικοι που κατέφυγαν στις στέγες των σπιτιών τους παρελήφθησαν από ελικόπτερο και το ίδιο πρόκειται να συμβεί τις αμέσως επόμενες ώρες για περίπου 10 ακόμα ανθρώπους. Πλημμύρες έχουν σημειωθεί στο Γκίμπι, το Μέριμπορο και στην κοιλάδα Λόκιερ, όπου πριν από δυο χρόνια φονικές πλημμύρες είχαν στοιχίσει τη ζωή σε 35 ανθρώπους.

Και στην πρωτεύουσα του Κουίνσλαντ, Μπρισμπέιν, η στάθμη του νερού έχει ξεπεράσει τα 80 εκατοστά σε ορισμένες απομακρυσμένες από το κέντρο συνοικίες.