Το Ιράν διέψευσε δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία σημειώθηκε μεγάλη έκρηξη σε μια από τις εγκαταστάσεις εμπλουτισμού ουρανίου, χαρακτηρίζοντάς τα «δυτική προπαγάνδα» που σκοπό έχουν να επηρεάσουν τις επικείμενες διαπραγματεύσεις για το πυρηνικό του πρόγραμμα.
Το Ρόιτερς δεν κατάφερε να επαληθεύσει τις πληροφορίες που κυκλοφορούν από την Παρασκευή για υπόγεια έκρηξη στις υπόγειες πυρηνικές εγκαταστάσεις του Φορντό, κοντά στην ιερή πόλη Κομ, η οποία, σύμφωνα ισραηλινά και δυτικά μέσα έχει προκαλέσει εκτεταμένες ζημιές. Η Τεχεράνη έχει κατηγορήσει το Ισραήλ και τις ΗΠΑ ότι βρίσκονται πίσω από κυβερνοεπιθέσεις και από τη δολοφονία πυρηνικών επιστημόνων της, με σκοπό να σαμποτάρουν το πυρηνικό του πρόγραμμα.

«Οι ψευδείς πληροφορίες για έκρηξη στο Φορντό είναι δυτική προπαγάνδα ενόψει των πυρηνικών διαπραγματεύσεων με σκοπό να επηρεαστεί η διαδικασία τους και το αποτέλεσμά τους», μετέδωσε το ιρανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο IRNA επικαλούμενο τον αναπληρωτή διευθυντή του Οργανισμού Ατομικής Ενεργείας του Ιράν Σαΐντ Σαμσεντίν Μπαρ Μπρουντί. Το IRNA επικαλέσθηκε επίσης τον επικεφαλής της επιτροπής εθνικής ασφαλείας και εξωτερικών υποθέσεων Αλαεντίν Μπορουτζερντί, ο οποίος αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι σημειώθηκε μια τέτοια έκρηξη. Οι δυο πλευρές πρόκειται να επαναλάβουν τις πυρηνικές διαπραγματεύσεις τους εντός των προσεχών εβδομάδων.
TAGS