Τρία άτομα συνέλαβε η αστυνομία της Βραζιλίας για την πυρκαγιά σε νυχτερινό κέντρο της Σάντα Μαρία που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 232 ανθρώπους την Κυριακή.   
Συγκεκριμένα, ο ιδιοκτήτης του νυχτερινού κέντρου «Kiss», ένα μέλος του συγκροτήματος που έπαιζε στο κλαμπ εκείνη την ώρα και ο υπεύθυνος ασφαλείας του κέντρου συνελήφθησαν, ενώ αναζητείται ο συνιδιοκτήτης του κλαπμ.  

Οι πρώτες κηδείες θυμάτων πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα, ενώ η Βραζιλία έχει κηρύξει τριήμερο πένθος. Πένθος 30 ημερών κηρύχθηκε στη Σάντα Μαρία, την πόλη όπου σημειώθηκε η τραγωδία.   

Οι συνθήκες δεν έχουν ακόμη ξεκαθαρίσει πλήρως, αλλά φαίνεται ότι μέλος του συγκροτήματος που έπαιζε το βράδυ του Σαββάτου στη σκηνή του κέντρου άναψε στη διάρκεια της παράστασης κάποιου είδους βεγγαλικό.  

Η φλόγα έκαψε υλικό μόνωσης στο ταβάνι της σκηνής, το οποίο όχι μόνο άρχισε γρήγορα να γεμίζει το χώρο με καπνό, αλλά μετέδωσε πολύ γρήγορα τη φωτιά.  

Η αστυνομία ερευνά καταγγελίες ότι στον χώρο υπήρχε μόνο μία έξοδος κινδύνου.  

Τα περισσότερα από τα θύματα ήταν νεαροί φοιτητές και πέθαναν από εισπνοή καπνού. Την Κυριακή το πανεπιστήμιο της περιοχής διοργάνωνε εκδήλωση στο κλαμπ.  


Με πληροφορίες από in.gr