Δεν μετέβη σήμερα στο δικαστήριο του Μιλάνου όπου επρόκειτο να καταθέσει ως μάρτυρας, η Γιαζίλ Ζάρα, μητέρα της 19χρονης Ρούμπι Καρίμα, διότι οι δικηγόροι του Μπερλουσκόνι δεν πλήρωσαν τα έξοδα μετακίνησής της.

Αυτό γνωστοποίησε η ίδια με φαξ που έστειλε στο δικαστήριο της ιταλικής συμπρωτεύουσας από την Σικελία, όπου ζει μόνιμα.

«Είμαι διατεθειμένη να καταθέσω υπό τον όρο να μου πληρώσουν τα έξοδα, διότι εγώ και η οικογένειά μου αντιμετωπίζουμε οικονομικές δυσκολίες», πρόσθεσε η Ζάρα.

«Θέλαμε να καλύψουμε το κόστος του εισιτηρίου αλλά υπήρξε ένα πρόβλημα στην επικοινωνία με την μητέρα της Ρούμπι και μια κακή συνεννόηση με το πρακτορείο ταξιδίων», δήλωσε μία από τις συνηγόρους υπεράσπισης του Ιταλού πρώην πρωθυπουργού.

Οι δικαστές, τώρα, θα πρέπει να αποφασίσουν αν όντως συντρέχουν ουσιαστικοί λόγοι για να ορισθεί νέα δικάσιμος για την κατάθεση της Ζάρα. Η εισαγγελέας Ίλντα Μποκασίνι, εξέφρασε αρνητική άποψη, από την στιγμή που, όπως δήλωσε, «αν θέλανε, οι δικηγόροι του Μπερλουσκόνι μπορούσαν να βγάλουν τα εν λόγω εισιτήρια μέσω διαδικτύου».

Υπενθυμίζεται ότι στην δίκη «Ρούμπι-Γκέιτ» ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι κατηγορείται για προαγωγή στην πορνεία και ότι η τελική ετυμηγορία, αναμένεται, πιθανότατα, να γίνει γνωστή τον ερχόμενο Μάρτιο.