Ανήλικος αποδείχθηκε ότι είναι ένας από τους κατηγορούμενους για τον ομαδικό βιασμό και τη δολοφονία της 23χρονης φοιτήτριας στο Νέο Δελχί.
Ο Ισκαράν Μπαντάρι, δικηγόρος του εφήβου ο οποίος έχει δηλώσει ότι είναι 17 ετών, ανακοίνωσε ότι το δικαστήριο ανηλίκων του Νέου Δελχί αποδέχθηκε πιστοποιητικό του σχολείου του υπόπτου, στο οποίο αναφέρεται ότι η ημερομηνία γέννησής του είναι η 4η Ιουνίου του 1995.

Η αστυνομία του Νέου Δελχί είχε ζητήσει από το δικαστήριο αυτό να γίνουν εξετάσεις οστικής μάζας για να διαπιστωθεί η ηλικία του υπόπτου. Ωστόσο, το δικαστήριο ανακοίνωσε ότι δεν έχει καμία αμφιβολία για την αυθεντικότητα του πιστοποιητικού του σχολείου του και ότι θα επέτρεπε την πραγματοποίηση των εξετάσεων αν υπήρχαν αμφιβολίες για αυτό.

Στον ανήλικο, ο οποίος δεν διώκεται για ανθρωποκτονία, μπορεί να επιβληθεί μέγιστη ποινή εγκλεισμού για τρία χρόνια σε σωφρονιστικό ίδρυμα ανηλίκων.

Η απόφαση του δικαστηρίου προκάλεσε την αντίδραση του πατέρα της φοιτήτριας, ο οποίος πληροφορήθηκε την είδηση από την τηλεόραση. «Αισθάνθηκα ξαφνικά σαν να με διαπέρασε ηλεκτρικό ρεύμα. Δεν μπορώ να το πιστέψω αυτό» δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.
TAGS