Γάλλοι και μαλινέζοι στρατιώτες ελέγχουν τις προσβάσεις προς το αεροδρόμιο και την πόλη του Τιμπουκτού, στο βόρειο Μαλί, έπειτα από χερσαία και αεροπορική επιχείρηση κατά τη διάρκεια της νύκτας, ανακοίνωσαν στρατιωτικές πηγές της Γαλλίας και του Μαλί.

Οι γαλλικές και οι αφρικανικές δυνάμεις ελέγχουν πλέον την «Καμπή του Νίγηρα», τη ζώνη ανάμεσα στα δύο προπύργια των ισλαμιστών, το Τιμπουκτού και το Γκάο, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του γενικού επιτελείου των γαλλικών ενόπλων δυνάμων στο Παρίσι συνταγματάρχης Τιερί Μπουρκάρ.

Η επιχείρηση για τον έλεγχο της «Καμπής του Νίγηρα», με τη συμμετοχή χερσαίων δυνάμεων της Γαλλίας και του Μαλί, με την υποστήριξη της γαλλικής αεροπορίας, διήρκεσε συνολικά 48 ώρες. Οι στρατιωτικές δυνάμεις δεν συνάντησαν αντίσταση.

Πηγή των στρατιωτικών δυνάμεων του Μαλί διευκρίνισε ότι οι συμμαχικές δυνάμεις δεν βρίσκονται ακόμη στο κέντρο του Τιμπουκτού, από το οποίο έχουν αποχωρήσει οι ένοπλες ομάδες των ισλαμιστών, αφού διέπραξαν θηριωδίες κατά του πληθυσμού και προξένησαν εκτεταμένες καταστροφές.

TAGS