Η συχνή διοργάνωση παράνομων νυχτερινών αγώνων ταχύτητας στην καθιερωμένη πλέον «πίστα» της οδού Γιάννου Κρανιδιώτη στα Πολεμίδια κινητοποίησε την Τροχαία Λεμεσού.

Υπό κάλυψη αστυνομικοί μετέβησαν στην περιοχή μετά από σχετικές πληροφορίες και έπιασαν επ΄ αυτοφώρω δύο νεαρά πρόσωπα, έναν ομογενή και ένα Ρουμάνο να συμμετέχουν σε «κόντρες» στην παρουσία δεκάδων προσώπων.

Οι υπό κάλυψη αστυνομικοί βρέθηκαν κατ’ αρχάς διερευνητικά στην περιοχή του Παλαί Ντε Σπορ, στην οδό Γιάννου Κρανιδιώτη, μετά από πληροφορία ότι και χθες βράδυ θα «στήνονταν» κόντρες ταχύτητας.

Στον ανοιχτό χώρο βρίσκονταν τριάντα περίπου άτομα με δέκα συνολικά οχήματα, έτοιμα για το ράλι. Στην παρουσία των «διακριτικών» αστυνομικών οι δύο νεαροί, που καταγγέλθηκαν αργότερα, άρχισαν την πρώτη κόντρα. Όταν οι αστυνομικοί αποκάλυψαν την ταυτότητα τους, η συγκέντρωση των «οδηγών ταχύτητας» διαλύθηκε.

Ο ρουμάνος κι ο ελληνοπόντιος που ξεκίνησαν τον «αγώνα», οδηγήθηκαν στην Αστυνομία όπου παραδέχθηκαν ότι συμμετείχαν σε κόντρες ταχύτητας, κατηγορήθηκαν γραπτώς κι αφέθηκαν ελεύθεροι. Τα δέκα αυτοκίνητα μεταφέρθηκαν στην Τροχαία Λεμεσού για τους απαραίτητους ελέγχους, αφού θεωρείται πιθανόν να έχουν διαμορφωθεί ειδικά για «αγώνες ταχύτητας», με μηχανικές μετατροπές.

Πηγή: kathimerini.com.cy