Οι περισσότεροι τρέχουν για να σωθούν και εκείνος τρέχει να τους προλάβει.  Ο λόγος για τον Έλληνα ομογενή Χρήστο Νιτσόπουλο που ζει στην Αυστραλία και ο οποίος κάθε φορά που ξεσπάσει ένας κυκλώνας, μια φοβερή καταιγίδα, όχι μόνο δεν κρύβεται αλλά σπεύδει να παρακολουθήσει και να καταγράψει τα καιρικά φαινόμενα. 

Ο Έλληνας ομογενής γεννήθηκε στη Βόρεια Ελλάδα και μετανάστευσε στην Αυστραλία σε μικρή ηλικία. Το πάθος του για τη μελέτη των καταιγίδων ξεκίνησε όταν μια σφοδρότατη χαλαζοθύελλα «διέλυσε» το οικογενειακό του σπίτι στο Σίδνεϊ το 1988, χωρίς καμιά προειδοποίηση. 

Από τότε έχει καταφέρει να παρακολουθεί και να βρίσκεται στο επίκεντρο κάθε σφοδρής καταιγίδας που έχει πλήξει το Κουίνσλαντ. Μαζί με τον συνεργάτη του Τράβις Ρόμπερτσον έχουν δημιουργήσει τον φορέα "ΟΖ Cyclone Chasers" που σε ελεύθερη απόδοση σημαίνει «Αυστραλοί Κυνηγοί των Κυκλώνων». Με έδρα το Τάουνσβιλ του Κουίνσλαντ «τρέχουν» να είναι στο επίκεντρο κάθε σφοδρής καταιγίδας και να την καταγράφουν «εκ των έσω».

«Θέλουμε να μαθαίνουμε πώς ακριβώς προκαλούνται οι καταιγίδες και πώς ξεσπάνε για να μπορούμε να τις προβλέπουμε με μεγαλύτερη ακρίβεια» λέει ο ομογενής ο οποίος αν και δεν είναι πτυχιούχος μετεωρολόγος συνεργάζεται με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία της Αυστραλίας.