Δύο Ρώσοι αστυνομικοί, που υπηρετούν στην περιοχή της Μόσχας, κατηγορούνται ότι βασάνισαν με ηλεκτρικό ρεύμα δύο άνδρες, προκειμένου αυτοί να ομολογήσουν ότι διέπραξαν μια δολοφονία.

Ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος του τμήματος εγκληματολογικών ερευνών της Ραμενσκόγε και ένας αξιωματούχος της τροχαίας της ίδιας πόλης, που βρίσκεται περίπου 20 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Μόσχας, κατηγορούνται για «κατάχρηση εξουσίας και προσφυγή στη βία με σαδιστικό τρόπο», αναφέρεται στην ανακοίνωση της επιτροπής έρευνας.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, το 2007 οι αστυνομικοί επιδίωξαν να καταχωρήσουν ψευδή ταυτότητα στο πτώμα ενός αγνώστου, που ήθελαν να εμφανιστεί ως αυτό ενός κατοίκου της πόλης που αγνοείτο. Έτσι, συνέλαβαν δύο συναδέλφους του αγνοούμενου, με στόχο να τους κατηγορήσουν για τη δολοφονία του.

Για να ομολογήσουν το έγκλημα οι αστυνομικοί βασάνισαν με ηλεκτρικό ρεύμα τους δύο άνδρες, ενώ τους «έβαλαν και μια μάσκα αερίου, κλείνοντάς τους την παροχή οξυγόνου».

Οι δύο άνδρες τελικά υπέγραψαν μια κατάθεση, στην οποία κατηγορούσαν για τη δολοφονία έναν ακόμη συνάδελφό τους.

Αυτός, υπό την απειλή βασανιστηρίων, παραδέχθηκε την ενοχή του και πέρασε 11 μήνες υπό κράτηση, προτού οι ερευνητές ανακαλύψουν ότι το φερόμενο ως θύμα του ήταν στην πραγματικότητα ζωντανό και απλώς είχε μετακομίσει σε άλλη περιοχή.

TAGS