Ο πρόεδρος της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι, ο οποίος επρόκειτο να συναντηθεί την Παρασκευή με τον Γάλλο ομόλογό του Φρανσουά Ολάντ, ανέβαλε την επίσκεψή του στο Παρίσι, όπως ανακοίνωσε απόψε η γαλλική προεδρία.

Ο Μόρσι επρόκειτο να συζητήσει με τον Ολάντ την στρατιωτική επέμβαση της Γαλλίας στο Μαλί, μια ενέργεια με την οποία έχει εκφράσει τη διαφωνία του.

Από το Κάιρο, ένας εκπρόσωπος του Αιγύπτιου προέδρου επιβεβαίωσε ότι ο Μόρσι αποφάσισε να μην πραγματοποιήσει την τριήμερη επίσκεψή του στη Γερμανία και τη Γαλλία, όπως σχεδίαζε αρχικά. Θα μεταβεί πάντως κανονικά αύριο στο Βερολίνο, όπου θα παραμείνει μόνο για λίγες ώρες, θα συναντηθεί με την καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ και κατόπιν θα εκφωνήσει ομιλία στο Ίδρυμα Κέρμπερ.

Η κατάσταση στην Αίγυπτο είναι τεταμένη καθώς τις τελευταίες ημέρες έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 50 άνθρωποι στις συγκρούσεις που ξέσπασαν από την περασμένη εβδομάδα, την παραμονή της δεύτερης επετείου από τη λαϊκή εξέγερση που ανέτρεψε τον πρώην πρόεδρο Χόσνι Μουμπάρακ.