Ανεξαρτήτως εθνικότητας συνασπίστηκαν για τις κλοπές, αλλά και για την προώθηση των κλοπιμαίων προς πώληση, μέσω του διαδικτύου, οι τέσσερις νεαροί αλλοδαποί που διαμένουν μόνιμα και νόμιμα στη Λεμεσό.

Τις δραστηριότητές τους διέκοψε όμως η Αστυνομία, που τους παγίδευσε την ώρα που επιχειρούσαν να εκποιήσουν κλεμμένη περιουσία.

Τους επιτήδειους, έναν Παλαιστίνιο, έναν Ρουμάνο και δύο κοπέλες από την Πολωνία, ανακάλυψε 30χρονος Λεμεσιανός που πρόσφατα έπεσε θύμα κλοπής της μοτοσυκλέτας του.

Ψάχνοντας στο Ίντερνετ σε σελίδες για μεταχειρισμένα δίτροχα, αντίκρισε ξαφνικά σε φωτογραφία την κλεμμένη μοτοσικλέτα του και σχετικές πληροφορίες, ότι διατίθενται προς πώληση τα εξαρτήματά της.

Ο παραπονούμενος έκλεισε τηλεφωνικό ραντεβού με τους εμπορευόμενους ως ενδιαφερόμενος, ενώ ταυτόχρονα ενημέρωσε και την Αστυνομία. Στο σημείο που ορίστηκε η συναλλαγή την Τρίτη το βράδυ συνελήφθησαν από αστυνομικούς οι τέσσερις νεαροί αλλοδαποί, ηλικίας από 17 μέχρι 20 χρόνων.

Την Τετάρτη, οι ύποπτοι οδηγήθηκαν στο επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού και προφυλακίστηκαν για συνέχιση των ερευνών γύρω από την καταγγελλόμενη υπόθεση, όπως και για άλλα, πιθανόν, περιστατικά, στα οποία οι νεαροί εμπλέκονται.

Στα χέρια της Αστυνομίας βρέθηκε και 35χρονη ελληνοκύπρια, ύποπτη για απόσπαση χρυσαφικών αξίας 4 χιλιάδων ευρώ από συγγενικό της πρόσωπο.

Καταγγελία στην Αστυνομία έκανε η 63χρονη ιδιοκτήτρια της κατοικίας, αναφέροντας πως σε φιλοφρονητική επίσκεψη δεν δίστασε η 35χρονη, εκμεταλλευόμενη την ολιγόλεπτη απουσία της να «βάλει χέρι» στα κοσμήματά της. Η ύποπτη οδηγήθηκε στο Δικαστήριο, το οποίο διέταξε την διήμερη προσωποκράτηση της.

Πηγή: kathimerini.com.cy