Τα περισσότερα λεωφορεία της Νάπολης παρέμειναν ακινητοποιημένα στα αμαξοστάσια, όχι λόγω κάποιας απεργιακής κινητοποίησης, αλλά εξαιτίας των συσσωρευμένων χρεών προς τις εταιρίες που προμηθεύουν φυσικό αέριο.
Οι πολίτες ειδοποιήθηκαν από την εταιρία αστικών συγκοινωνιών μέσω Facebook και με σύντομη ανακοίνωση στις ηλεκτρονικές ταμπέλες που έχουν τοποθετηθεί σε διάφορες στάσεις.

«Από τα 600 λεωφορεία που κυκλοφορούσαν μέχρι το 2009, σήμερα μπορούμε να βασισθούμε μόνο σε κάτι λιγότερο από 350» αφού «οι κρατικές και δημοτικές χρηματοδοτήσεις έχουν μειωθεί κατά 40%. Είναι, φυσικό κατά συνέπεια να μην μπορούμε να εγγυηθούμε τις υπηρεσίες που παρείχαμε μέχρι πρότινος», ανέφερε η εταιρία αστικών συγκοινωνιών της μεγαλούπολης του ιταλικού Νότου.

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, που κάνει λόγω για «μαύρη ημέρα για τους πολίτες της Νάπολης», τα χρέη προς τους προμηθευτές φυσικού αερίου ξεπερνούν το 1 εκατομμύριο ευρώ. Οι εταιρίες αποφάσισαν να αναστείλουν τις παραδόσεις καυσίμων έως ότου να δοθεί ένα μέρος τουλάχιστον των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς αυτές.

«Τα λιγοστά λεωφορεία που βγήκαν νωρίς το πρωί στους δρόμους επιστρέφουν, λόγω της έλλειψης φυσικού αερίου και της αδυναμίας ανεφοδιασμού» τους με καύσιμα, όπως ανακοίνωσε η εταιρία αστικών συγκοινωνιών ANM, η πλειονότητα των μετοχών της οποίας ανήκει στον δήμο της Νάπολης.