Εξετάζονται οι λόγοι που νεκρό νεογνό 27 εβδομάδων αντί να ταφεί, ρίχτηκε στα ιατρικά απόβλητα, δηλώνει ο Διευθυντής του Νοσοκομείου Λεμεσού, ενώ συμπληρώνει ότι θα τιμωρηθούν όσοι ευθύνονται.
Το νεκρό νεογνό εντόπισε πεταγμένο σε χαρτοκιβώτιο, υπάλληλος ιδιωτικής εταιρίας, που συγκεντρώνει απόβλητα από το Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού. Αμέσως ενημερώθηκε η Διεύθυνση του Νοσοκομείου και η εταιρία, που περιμάζεψε το νεκρό νεογνό το επέστρεψε Νοσοκομείο, ώστε να κηδευτεί και να ταφεί, όπως προβλέπεται από τους κανονισμούς.

Ο Διευθυντής του Νοσοκομείου Λεμεσού Χρυσόστομος Ανδρονίκου, διέταξε αμέσως έρευνα, ώστε να διαπιστωθεί ποιοι βρίσκονται πίσω από την απαράδεκτη ενέργεια. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έγιναν γνωστές φαίνεται ότι το έμβρυο που κυοφορούσε Κύπρια, δεν ήταν ζωντανό.

Η γυναίκα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση ώστε να αφαιρεθεί το νεκρό νεογνό, που ήταν 27 εβδομάδων. Όπως εξήγησε ο Διευθυντής του Νοσοκομείου Λεμεσού, όταν ένα νεογνό γεννιέται νεκρό και είναι μεγαλύτερο των 21 εβδομάδων, τότε οι γονείς αποφασίζουν εάν θα παραλάβουν οι ίδιοι για ταφή, ή αν δεν το επιθυμούν τότε το νοσηλευτικό ίδρυμα το μεταφέρει στο νεκροτομείο μέχρι να διευθετηθεί η ταφή του.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, οι γονείς αποφάσισαν να μην αναλάβουν την ταφή του νεογνού.

Πηγή: kathimerini.com.cy