Ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη «χτυπήσαν» στην διάρκεια της νύχτας στόχο στα σύνορα ΣυρίαςΛιβάνου, δήλωσε διπλωματική πηγή -που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της- στο Reuters.

Σύμφωνα επίσης και με μια πηγή ασφαλείας, δεκάδες αεροσκάφη παραβίασαν τον εναέριο χώρο του Λιβάνου και όλα αυτά, την ώρα που εντείνονται οι ανησυχίες για την τύχη των χημικών και των συμβατικών όπλων του συριακού καθεστώτος.

Πάντως, οι δύο πηγές απέφυγαν να υπεισέλθουν σε λεπτομέρειες για το είδος του στόχου ο οποίος επλήγη ή το πότε και πού ακριβώς, ενώ ζήτησαν να μην κατονομαστούν λόγω της ευαίσθητης φύσης του θέματος.

«Υπήρξε ασφαλώς ένα πλήγμα σε μια συνοριακή περιοχή», είπε η μία πηγή.

Ο αντιπρόεδρος του Ισραήλ Σιλβάν Σαλόμ είχε δηλώσει την Κυριακή ότι οποιαδήποτε ένδειξη πως ο έλεγχος της Δαμασκού στο συριακό οπλοστάσιο χάνεται εν μέρει ή συνολικά θα πυροδοτήσει επέμβαση του Ισραήλ. Ισραηλινές πηγές είπαν χθες ότι τα προηγμένα συμβατικά όπλα της Συρίας θα αποτελούσαν εξίσου σημαντική απειλή για το Ισραήλ με το συριακό χημικό οπλοστάσιο, εάν έπεφταν στα χέρια των ισλαμιστών Σύρων ανταρτών ή της Χεζμπολάχ στο Λίβανο.