Ο γαλλικός στρατός ανακοίνωσε ότι έθεσε υπό τον έλεγχό του το αεροδρόμιο της πόλης Κιντάλ, που ήταν το τελευταίο προπύργιο των ισλαμιστών ανταρτών στο βόρειο Μάλι.

Ένας αριθμός γαλλικών αεροπλάνων και ελικοπτέρων προσγειώθηκαν τη νύχτα στο αεροδρόμιο, σύμφωνα με τον πρόεδρο του τοπικού κοινοβουλίου Χαμινί Μαϊγκά, που πρόσθεσε ότι στη συνέχεια οι γαλλικές δυνάμεις εισήλθαν στην πόλη, όπου δεν συνάντησαν αντίσταση και δεν υπήρξε μάχη.

Ο εκπρόσωπος των γαλλικών ενόπλων δυνάμεων επιβεβαίωσε πως γαλλικά στρατεύματα βρίσκονται στο Κιντάλ και δήλωσε πως ελέγχουν το αεροδρόμιο.

«Η επιχείρηση συνεχίζεται», δήλωσε ο εκπρόσωπος, αρνούμενος να κάνει γνωστές άλλες λεπτομέρειες.

Αντάρτες Τουαρέγκ είχαν ανακοινώσει νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι είχαν αναλάβει τον έλεγχο του Κιντάλ μετά την αποχώρηση των ισλαμιστών.

Οι γαλλικές και κυβερνητικές δυνάμεις του Μάλι πραγματοποιούν επιχείρηση για την ανακατάληψη του βόρειου Μάλι από τους ισλαμιστές και έχουν ήδη θέσει υπό τον έλεγχό τους τις πόλεις Γκάο και Τιμπουκτού, χωρίς να συναντήσουν αντίσταση από τους αντάρτες.

Το Κιντάλ ήταν μέχρι πρότινος υπό τον έλεγχο των ισλαμιστών ανταρτών Ανσάρ Ντιν, που έχει δεσμούς με την Αλ Κάιντα στο Ισλαμικό Μαγρέμπ.

TAGS