Πειρατές κρατούν από σήμερα Κυριακή στο νότιο τμήμα της Σομαλίας δύο ξένους πολίτες , τους οποίους συνέλαβαν εδώ και μερικές ημέρες κατά την επίθεσή τους στο πλοίο όπου επέβαιναν στα ανοικτά της Σεϋχελλών , σύμφωνα με τοπικές πηγές.

Οι δύο όμηροι, ένας άνδρας και μία γυναίκα κρατούνται σε μια περιοχή δύσκολης πρόσβασης στην περιοχή Μπαράουε στο νότιο τμήμα της Σομαλίας, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Οι πειρατές πυροβόλησαν και κατά ενός τρίου ομήρου στο πλοίο , ενός άνδρα που αρνήθηκε να τον μεταφέρουν στη γή, αλλά οι πληροφορίες για την τύχη του είναι ασαφείς και κανείς δεν γνωρίζει τι του συνέβει.

Πολλά στρατιωτικά ελικόπτερα παρακολουθούσαν τους πειρατές καθώς οδηγούσαν τους ομήρους από το πλοίο στη γή το πρωί της Κυριακής, ανέφεραν σομαλικές πηγές ενώ ο εκπρόσωπος της αντιπειρατικής επιχείρησης Navfor-Atalante ανέφερε σε ξένα πρακτορεία ότι προς το παρόν δεν υπάρχουν σχόλια.

"Στρατιωτικά ελικόπτερα παρακολουθούσαν τους πειρατές που μετέφεραν τους δύο ομήρους στη γή και είδαν ότι πυροβόλησαν κατά ενός τρίτου, ενός μαύρου που αρνήθηκε να τους ακολουθήσει. Τον άφησαν στο πλοίο αλλά κανείς δεν γνωρίζει εάν είναι ζωντανός" ανέφερε ένας αυτόπτης μάρτυρας.