Βρέθηκε το όπλο της απόπειρας κατά του 44χρονου αρχιμαφιόζου, Ζλάτομιρ Ιβάνοφ, ο οποίος δραστηριοποιείται στο λαθρεμπόριο ναρκωτικών. Το πρωί της Τρίτης, τη στιγμή που ανέβαινε τις σκάλες του Δικαστικού Μεγάρου στο κέντρο της Σόφιας για να παραστεί στην εκδίκαση της έφεσης που κατέθεσε για την καταδίκη του σε οχτώ χρόνια φυλάκισης για ίδρυση και καθοδήγηση κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών, ο 44χρονος πυροβολήθηκε με τέσσερις σφαίρες στα πόδια, στο χέρι και στο στομάχι με αυτόματο «Καλάσνικοφ» με οπτική σκόπευση, λυόμενο κοντάκι και σιγαστήρα.

Ο επονομαζόμενος και “Σκούφος” νοσηλεύεται βαριά τραυματισμένος στην εξειδικευμένη κλινική πρώτων βοηθειών της Σόφιας «Πιρογκόφ», αναπνέει με μηχανική υποστήριξη και η κατάσταση του παραμένει κρίσιμη.

Από την απόπειρα δολοφονίας του Ζλάτομιρ Ιβάνοφ τραυματίστηκε και ένας σωματοφύλακας, η ζωή του οποίου δεν κινδυνεύει.
Σύμφωνα με τις δηλώσεις του αρμοδίου εκπροσώπου της εισαγγελίας της Σόφιας, Ρόμαν Βασίλεφ, οι αστυνομικές αρχές ερευνούν το ενδεχόμενο η δολοφονική απόπειρα να οφείλεται σε ξεκαθάρισμα παλιών λογαριασμών του «Σκούφου», ο οποίος φέρεται αναμεμειγμένος σε πολυάριθμες δολοφονίες και δολοφονικές απόπειρες στο παρελθόν από τα βουλγαρικά ΜΜΕ, ή σε προσπάθεια του να «ξαναβάλει χέρι» στην διακίνηση των παράνομων ναρκωτικών ουσιών διαμέσου της Βουλγαρίας, η οποία «εκνεύρισε τους άλλους παίκτες, ενόψει της δυσμενής συγκυρίας στον τομέα αυτό», κατά τα λόγια του κ. Βασίλεφ.

Την άμεση παραίτηση του υπουργού Εσωτερικών, Τσβετάν Τσβετάνοφ, αλλά και του πρωθυπουργού, Μπόικο Μπορίσοφ, ζήτησε η αξιωματική αντιπολίτευση εξαιτίας της «αποτυχημένης πολιτικής της κυβέρνησης στην πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος», όπως δήλωσε στη Βουλή εκπρόσωπος του αριστερού «Συνασπισμού για τη Βουλγαρία», ενώ ο πρώην πρωθυπουργός, Ιβάν Κόστοφ, ζήτησε να ληφθούν επιπρόσθετα μέτρα ασφάλειας των δικαστικών λειτουργών «οι οποίοι έτσι κι αλλιώς δεν δείχνουν ιδιαίτερο θάρρος ούτε ζήλο στις δίκες εναντίον της μαφίας», όπως είπε.