Στο επίκεντρο του αυστριακού επενδυτικού ενδιαφέροντος επιθυμεί να παραμείνει η ρουμανική οικονομία υπογράμμισε ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας Βίκτορ Πόντα στον Καγκελάριο της Αυστρίας, Βέρνερ Φάιμαν, στη διάρκεια της συνάντησης που είχαν, στη Βιέννη.
Οι δύο άνδρες, σύμφωνα με ανακοίνωση της ρουμανικής κυβέρνησης, χαιρέτισαν το εξαιρετικό επίπεδο των διμερών σχέσεων σε όλα τα επίπεδα και υπογράμμισαν την ανάγκη ενίσχυσης της διμερούς συνεργασίας ιδίως στο οικονομικό επίπεδο, μέσω της υλοποίησης κοινών έργων από τις δύο χώρες. Ο κ. Πόντα ενημέρωσε τον κ. Φάιμαν για τις πρόσφατες αποφάσεις που έλαβε η ρουμανική κυβέρνηση σε σχέση με τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις και τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, προκειμένου αυτό να καταστεί πιο ελκυστικό για τους ξένους επενδυτές.

Οι δύο πλευρές επαναβεβαίωσαν τη σημασία της προώθησης έργων στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Στρατηγικής για την ανάπτυξη της περιοχής του Δούναβη, προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση. Επίσης, οι κ.κ. Πόντα και Φάιμαν είχαν συνομιλίες για θέματα ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, όπως το πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο 2014-2020 και η επέκταση του χώρου Σένγκεν. Για το πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο, οι δύο άνδρες τόνισαν τη σημασία της επίτευξης συμφωνίας στο επόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο το Φεβρουάριο, η οποία θα έχει ως βασικές παραμέτρους την ανάγκη μείωσης των αναπτυξιακών κενών που καταγράφονται μεταξύ των κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τη διασφάλιση της οικονομικής ανάπτυξης και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας σε όλες τις χώρες -μέλη της Ε.Ε.