Νέο σκηνικό έντασης διαμορφώνεται στη Μέση Ανατολή μετά τους χθεσινούς βομβαρδισμούς της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας σε στόχους κοντά στη Δαμασκό, με Συρία και Ιράν να απειλούν με αντίποινα το Τελ Αβίβ.
Ο σύρος πρεσβευτής στον Λίβανο δήλωσε ότι η χώρα του έχει την επιλογή για αντίποινα, καθώς και τη δυνατότητα αιφνιδιασμού, ενώ είπε ότι «δεν μπορεί να προβλέψει πότε θα απαντήσει η Συρία, λέγοντας ότι οι Αρχές είναι αρμόδιες για την προετοιμασία του χτυπήματος».

Στο Ιράν, το πρακτορείο ειδήσεων Fars μετέδωσε ότι ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν, δήλωσε ότι ο βομβαρδισμός θα έχει «σημαντικές επιπτώσεις για την πόλη του Τελ Αβίβ».

Την ίδια ώρα, έκδηλη είναι η ανησυχία της Μόσχας, αφού η Μόσχα κάνει λόγο για χτύπημα που παραβιάζει τους κανόνες του ΟΗΕ.

Υπενθυμίζεται ότι αργά χθες βράδυ, ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη βομβάρδισαν αυτοκινητοπομπή κοντά στα σύνορα Συρίας-Λιβάνου, έχοντας ως στόχο φορτίο όπλων το οποίο προοριζόταν για τη Χεζμπολάχ. Η Συρία αρνήθηκε την ύπαρξη τέτοιου φορτίου και δήλωσε ότι χτυπήθηκαν επιστημονικές ερευνητικές εγκαταστάσεις έξω από τη Δαμασκό.

Το Ισραήλ δεν έχει προχωρήσει σε κάποιο σχόλιο.