Τέσσερις στρατιώτες σκοτώθηκαν και άλλοι δύο τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις με αντάρτες των Επαναστατικών Ενόπλων Δυνάμεων της Κολομβίας (FARC) που σημειώθηκαν σήμερα, ενώ στην Αβάνα της Κούβας ξανάρχιζαν οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του στρατού οι συγκρούσεις έγιναν νωρίς το πρωί στην περιοχή Ναρίνιο, κοντά στα σύνορα με τον Ισημερινό, όταν στρατιώτες επιχείρησαν να αποτρέψουν τους αντάρτες να μεταβούν στην κοινότητα Πολικάρπα.

Η περιοχή αυτή θεωρείται προπύργιο των ανταρτών. Την περασμένη εβδομάδα οι FARC ανακοίνωσαν ότι τερματίζουν τη μονομερή εκεχειρία που είχαν κηρύξει σε ένδειξη καλής θέλησης πριν από δύο μήνες. Αφότου έληξε η εκεχειρία οι αντάρτες έχουν πολλαπλασιάσει τις επιχειρήσεις τους και απήγαγαν δύο αστυνομικούς τους οποίους χαρακτηρίζουν "αιχμαλώτους πολέμου".

Οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις, που ξανάρχισαν μετά από διακοπή έξι ημερών, στοχεύουν στον τερματισμό της πιο μακροχρόνιας σύγκρουσης στη Λατινική Αμερική από την οποία έχουν χάσει τη ζωή τους σχεδόν 600.000 άνθρωποι μέσα σε διάστημα μισού αιώνα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

TAGS