Μπαν Κι-μουν: «Περιορισμένη η ανταπόκριση στις ανάγκες Συρίας»

Μπαν Κι-μουν: «Περιορισμένη η ανταπόκριση στις ανάγκες Συρίας»

Τα Ηνωμένα Έθνη λαμβάνουν περιορισμένη οικονομική βοήθεια για τη στήριξη εκατομμυρίων σύρων, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Μπαν Κι-μουν και πρόσθεσε ότι το ανθρωπιστικό έργο του ΟΗΕ χρειάζεται μία «γενναιόδωρη» ενίσχυση από την διάσκεψη δωρητών που πραγματοποιείται σήμερα στο Κουβέιτ υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.

Η διάσκεψη στοχεύει να συγκεντρώσει ένα δισεκατομμύριο δολάρια για να καλυφθούν οι ανάγκες των γειτονικών χωρών της Συρίας που φιλοξενούν 700.000 καταγεγραμμένους πρόσφυγες και άλλα 500 εκατομμύρια δολάρια για τις ανάγκες των τεσσάρων εκατομμυρίων σύρων που παρέμειναν στη χώρα τους.

Μέχρι στιγμής τα Ηνωμένα Έθνη έχουν λάβει δωρεές που καλύπτουν μόλις το 18% του στόχου, ο οποίος παρουσιάστηκε τον περασμένο μήνα καθώς η ανθρωπιστική κρίση στη Συρία έλαβε τεράστιες διαστάσεις και που αποσκοπεί στο να χρηματοδοτήσει τις ανθρωπιστικές επιχειρήσεις για τους πρώτους έξι μήνες του χρόνου.

Ο γ.γ. του ΟΗΕ έκανε έκκληση στις εμπλεκόμενες πλευρές της συριακής κρίσης να σταματήσουν τις εχθροπραξίες «στο όνομα της ανθρωπότητας».

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο