Ο νορβηγός «μακελάρης» Άντερς Μπρέιβικ πιστεύει είναι θύμα βασανισμών στη φυλακή όπου κρατείται, καθώς παραμένει σε αυστηρή απομόνωση και υφίσταται σωματικούς ελέγχους, με επακόλουθο να έχει υποβάλλει επίσημη διαμαρτυρία στην Αστυνομία, όπως δήλωσε σήμερα, 31 Ιανουαρίου, ο δικηγόρος του, Τορντ Τζόρετ, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters.

«Ο Μπρέιβικ πιστεύει πως προσπαθούν να μετατρέψουν την κατάστασή του στη φυλακή όσο το δυνατόν πιο αβίωτη και αβάσταχτη, ώστε να τον πιέσουν να αυτοκτονήσει», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τζόρετ. «Δηλώνει πως είναι εντελώς απομονωμένος από τους υπόλοιπους κρατούμενους επί ενάμιση χρόνο, υφίσταται προσβλητικούς σωματικούς ελέγχους, και δεν έχει ευκαιρίες να πάρει φρέσκο αέρα ή να έχει κάποια διασκεδαστική δραστηριότητα».

Παράλληλα, σύμφωνα με τον κ. Τζόρετ, ο Μπρέιβικ πιστεύει πως περιορίζεται το δικαίωμά του στην ελευθερία του λόγου, καθώς «δεν του επιτρέπεται να συζητήσει την ιδεολογία του με οποιονδήποτε […] Θέλει να εξηγήσει αυτό που έκανε και γιατί το έκανε, και να ξεκαθαρίσει παρεξηγήσεις, αλλά αισθάνεται πως λογοκρίνεται διότι οτιδήποτε πει μπορεί να ερμηνευθεί ως υποκίνηση βίας».

Πηγή: skai.gr