Το Ιράν έχει αυξήσει τη στρατιωτική και οικονομική βοήθεια προς τη συριακή κυβέρνηση, ενώ υπάρχουν ενδείξεις ότι και η Ρωσία συνεχίζει να προμηθεύει τη Συρία με χρήματα και εξοπλισμό,δήλωσε η απερχόμενη υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, που παραδίδει σήμερα τα ηνία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στον Τζον Κέρι.
«Οι Ιρανοί έχουν εδώ και αρκετό καιρό καταστήσει σαφές πως η στήριξη τους στο καθεστώς Ασαντ αποτελεί μια από τις προτεραιότητές τους και πιστεύουμε πως αυτό κάνουν στέλνοντας περισσότερους ανθρώπους για να βοηθήσουν τον Άσαντ και για να στηρίξουν τις ένοπλες δυνάμεις», είπε ο κ. Κλίντον στην τελευταία της συνέντευξη Τύπου ως υπουργός Εξωτερικών.

«Φαίνεται πως η εμπλοκή τους αυτή θα ενισχυθεί και αυτό μας ανησυχεί», πρόσθεσε, διευκρινίζοντας ότι βοηθούν το καθεστώς «στέλνοντας περισσότερο προσωπικό, όχι μόνο για να βοηθήσουν τον Άσαντ, αλλά για να στηρίξουν και να συμβουλεύσουν τις στρατιωτικές δυνάμεις».

Η κ. Κλίντον είπε ακόμα πως οι Ιρανοί «είναι έτοιμοι να βελτιώσουν την ποιότητα των όπλων που στέλνουν στον Άσαντ», καθώς «εξαντλεί το οπλοστάσιό του».
TAGS